I Era Själar

En storslagen eldcirkus för hela familjen

På 100-årsjubileet av Khalil Gibrans bok Profeten skapar Gycklargruppen TRiX och Långsjö teater en storslagen eldcirkus som vilar i Gibrans texter.

Profeten är en av världslitteraturens mest lästa och citerade böcker. I föreställningen vävs Gibrans text samman med eldens urkraft, musik och sång med folkliga klanger. Texten är allmänmänsklig, ord som ger styrka och tröst men som också manar till handling och kraft. Det går att förändra världen.

Almustafa har levt 12 år i staden Orfalese när han en dag skådar ut över havet och ser sitt skepp komma med dimman. Det är dags att fara hem. Innan han far ber folket i staden honom att berätta för dem om allt det som finns mellan födelse och död, och han svarar: “Orfaleses folk, vad kan jag tala om, annat än om det som just nu rör sig i era själar.” 

Föreställningen manar till förståelse, kärlek och fred. I oroliga tider kan berättelser och visdomsord sprida tillförsikt och insikt om att vi alla hör ihop och har lika värde som människor.

Gycklargruppen TRiX har sedan 1997 gjort sig kända för sina medryckande och häpnadsväckande eldcirkusföreställningar som turnérar såväl nationellt som internationellt. Med jonglering, pyroteknik, brinnande konstruktioner och framförallt mycket värme bjuder de publiken på en oförglömlig upplevelse.

I era själar är en samproduktion med Långsjö teater som står för bl.a. musik och textbearbetning.

Långsjö teater är en fri professionell teatergrupp grundad 2012. De producerar scenkonst för barn och vuxna och turnerar över hela landet och även internationellt. Långsjö teaters vision är att genom scenkonst bidra till att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle. De har sin identitet i den fysiska teatern och är multidisciplinära. Uttrycken omfattar berättande, clown, mask, levande musik, kathakali, pekingopera och dans.
www.langsjoteater.se

Texter ur Profeten av Kahlil Gibran

Textbearbetning: Annika Lykta

Översättning: Carl-Gustaf Rosén och Johan Wretman

Förlag: Larssons

Musik: Kajsa Dahlström, Annika Lykta, Andréa Arlid

Koreografiöga: Maria Magdolna Beky Winnerstam

Producent: Hannah Bratt

Foto: Klara G
Medverkande: Gycklargruppen & TRIX Långsjö Teater
Foto: Klara G
Medverkande: Gycklargruppen TRiX & Långsjö teater