Träna cirkus i Västerås

Träna cirkus med oss på Gycklargruppen TRiX! Vill du lära dig akrobatik, luftakrobatik, att jonglera, balansera på klot eller andra cirkuskonster? Vi på TRiX håller cirkusträningar för alla åldrar!

Våra kurser

Våra cirkusträningar VT 2024 börjar v.3 och slutar v.16, med uppehåll för loven vecka 9 och 14. Vecka 9 är ni istället välkomna på våra Trixteaterfestival-föreställningar! Vi håller även i lovaktiviteter på sommaren.

Träningarna äger rum på Trixteatern, Sigurdsgatan 33, i Västerås

Anmälan och betalning sker via vår Sportadmin-sida:  sportadmin – gycklargruppen TRiX

Hör gärna av dig till t4k@gycklarna.com om du har några frågor eller om du missar sista anmälningsdatum så hjälper vi dig!

Vårterminen 2024

TRiX 4 Kidz

Är du född 2011-2016 och vill träna cirkus med TRiX då är detta för dig.

Nybörjare såväl som avancerade, alla är välkomna. Vi kommer träna på olika cirkuskonster (bl.a. mänskliga pyramider, balans på klot, luftakrobatik i tyg och trapets, jonglering m.m.) 

Vi har tre olika barngrupper (Grön, Gul och Lila) som är indelade efter ålder för att kunna anpassa lektionerna så alla har så roligt som möjligt och får arbeta på sin kognitiva nivå. Är du född på gränsen mellan 2 grupper kan eventuella undantag göras ifall tiden inte passar. (Se nedan för kursbeskrivningar)

Pris: 1250kr/ termin

TRiX 4 Kidz – Grön (2015-2016)

Onsdagar
16:30 – 17:45
Åk. 1-2
Inga förkunskaper krävs

Vi har fokus på kreativt lekande och koordination och övar på att visa upp för varandra. Terminen avslutas med en liten föreställning inför familj och vänner, för de som vill.

Det kommer finnas två cirkuspedagoger på plats under varje lektion.

Vi jobbar mot att föräldrarna får vänta utanför, men har barnet behov att föräldrar är med i rummet några gånger så går det bra. 

TRiX 4 Kidz – Gul (2013-2014)

Onsdagar
18:00 – 19:15
Åk. 3-4
Inga förkunskaper krävs

Vi fokuserar på att lära oss grunderna, öva att stå på scen och testar att skapa koreografier tillsammans. Terminen avslutas med en liten föreställning inför familj och vänner, för de som vill.

Det kommer finnas två cirkuspedagoger på plats under varje lektion.

Vi jobbar mot att föräldrarna får vänta utanför, men har barnet behov att föräldrar är med i rummet några gånger så går det bra. 

TRiX 4 Kidz – Lila (2011-2012)

Torsdagar
17:00 – 18:15
Åk. 5-6
Inga förkunskaper krävs

Vi övar på grunderna och avancerar oss i specifika discipliner. Vi tränar på att stå på scen och ger plats för eget, kreativt skapande. Terminen avslutas med en liten föreställning inför familj och vänner, för de som vill.

Det kommer finnas två cirkuspedagoger på plats under varje lektion.

Vi jobbar mot att föräldrarna får vänta utanför under lektionen.

TRiX Piloterna – ungdomsgrupp

Torsdagar
18:30 – 20:00
Åk. 7-GY
Inga förkunskaper krävs

Nya TRiX-piloterna är för dig i åk 7 – Gymnasiet, såväl nybörjare som avancerad. Vi testar på grunderna inom flera olika cirkus-discipliner och du får chansen att bestämma själv vilken disciplin du vill avancera dig mer inom. Vi tränar bl.a. på akrobatik, luftakrobatik, objektmanipulering och sceniska övningar samt att skapa sekvenser och akter.
Under träningarna kommer det vara fokus på teknik, kreativt skapande och på att bygga upp styrka såväl som flexibilitet. Vi avslutar terminen med en liten föreställning för familj och vänner.

Under terminen kommer det vara minst ett tillfälle där de som vill får testa konster med eld (utomhus). Intyg från målsman krävs! 

Det kommer finnas 1-2 pedagoger på plats under varje lektion.

Pris: 1250/termin

Familjecirkus

Tisdagar
17:00 – 18:00
4-7 år i sällskap med en vuxen
Inga förkunskaper krävs

En kurs där barn och en förälder / annan vuxen tränar tillsammans. Vi kommer utforska cirkusens olika discipliner i en lekfull miljö, där gemenskap och skoj är i fokus. 

Det kommer finnas en cirkuspedagog på plats under varje lektion. 

Pris per termin: 1250kr/barn, 450kr/vuxen

OBS! Barn och vuxna anmäls till 2 olika grupper men vi tränar tillsammans

Öppen Träning – För vuxna och ungdomar

Torsdagar
18:30 – 20:30
Från 13-113 år
Inga förkunskaper krävs

Välkomna både nybörjare och erfarna. Gruppen (som tidigare kallats Trix piloterna) riktar sig till vuxna och ungdomar såväl nybörjare som avancerade. Det enda som krävs är att man är lite självgående.

Vi har gemensam uppvärmning och akrobatik ledd av en cirkuspedagog. Därefter är det fri träning där vi hjälper varandra. Det kommer finnas möjlighet att träna luftakrobatik, parakrobatik, jonglering, objekt-manipulation, balans eller vad man annars kan hitta på. Redskap finns att låna på plats. 

Ta med träningskläder, vattenflaskan och gärna en kompis och kom och var med.

Pris: 1250kr/termin (eller 150kr/tillfälle, Betalas isf med kort på plats)

Anmälningar och betalning till våra terminskurser sker via vår Sportadmin-sida: sportadmin – gycklargruppen TRiX

Hör av dig till t4k@gycklarna.com om du har några frågor!