Skapande skola

Vi har arbetat med cirkuspedagogik i mer än 20 år. Vi arbetar pedagogiskt för att stärka individer och grupper. ”Jag kan”, ”Vi klarade det tillsammans” och ”Jag ger inte upp” är tre av de erfarenheter våra deltagare tar med sig från våra pedagogiska projekt.

Skapande skola har vi arbetat med sen tidigt 2000-tal och vi genomför runt 500 tillfällen per år, mestadels i Västerås och Västmanland men även runt om i landet.

Vi har lång och bred erfarenhet och vi erbjuder allt ifrån färdiga koncept med prova på och fördjupning till skräddarsydda upplägg som angriper särskilda delar efter era önskemål. Det kan exempelvis vara gruppstärkande aktiviteter, samarbetscirkus eller att arbeta mot en föreställning för publik. Vi gör skapande skola-projekt för alla åldrar och med elever med särskilda behov.

Mattecirkus med TRiX är utvecklat i samarbete med Kerstin Larsson som är fil. dr i matematikdidaktik och är ett enastående sätt för eleverna att få en djupare och kroppsligt förankrad förståelse för matematik genom att använda cirkus som verktyg på ett lekfullt och utforskande sätt. Mattecirkus kombinerar koncentration, glädje, taluppfattning, samarbete, mönster, struktur, mod, mattespråk och geometri. Vi gör mattecirkusprojekt framförallt med åk f-3.
En lektion är 60 minuter. För f-klass rekommenderas 50 minuter.

Samarbetscirkus För att bygga mänskliga pyramider behövs lyhördhet, respekt och samarbete. Belöningen är coola, stora tricks. Vi börjar med några uppvärmningsövningar som lotsar in eleverna i cirkusens värld – här är allt möjligt! Sedan lär vi eleverna tekniken och delar in dem i mindre grupper som tillsammans bygger och skapar häftiga pyramider.
En lektion är 60 minuter.

Prova på cirkus Cirkusen har många discipliner och alla kan hitta sin egen grej. Jongleringen handlar om mönster och fokus, klot och lina om balans och envishet, luftakrobatik tilltalar dem som gillar att klättra och klänga och i pyramidbyggena gör vi snabbt stora, coola tricks tillsammans. Eleverna får öva sitt mod, sitt fokus och sin kreativitet.
Tre tillfällen per klass

Hälsa på hos TRiX! Det går att arbeta med gyckel och cirkus som yrke. Välkomna till Trixteatern på Sigurdsgatan i Västerås! Uppe på kontoret får eleverna lära sig om den administrativa sidan (Vi är glada att vi hängde med i skolämnena!) som ekonomi, kommunikation och produktion. Sedan går vi ner till cirkushallen och tränar lite cirkus.
Besöket varar ca 2 timmar.

Särskola/träningsskola Allt är möjligt! Vi har jobbat med olika funktionsvariationer i många år och har god erfarenhet av att anpassa lektionerna efter individuella behov. Kontakta oss så hittar vi ett format som passar er klass.

Cirkuslajv Efter en lyckad höstlovshelg med cirkuslajv vet vi att dessa två går fint att kombinera. Eleverna får helt leva sig in i en cirkusartists vardag. Ett samarbetsprojekt med Lajvverkstaden.

Klicka här för kontaktuppgifter!