Om TRiX

”Vi vill helt enkelt göra världen lite bättre en bit i taget med gyckel som verktyg.”

Genom att blanda cirkusdisipliner, humor, rörelse, musikskapande och berättande vill vi hitta en stark scennärvaro och ett kvalitativt uttryck som kommunicerar till hela människan.

Vi tar oss an sociala frågor med kultur som verktyg. Med grundlig research och starka samarbetspartners går vi på djupet i de frågor vi väljer att arbeta med. På så vis blir vi ägare av ämnet och kan delta aktivt och med övertygelse i samhällsdebatten.

Vår historia har gett oss en praktisk syn på kreativitet och kultur som skiljer sig från många andra utövare. Vi frångår gärna utövare-betraktare-perspektivet och fokuserar istället på deltagarkultur. Publiken och artisterna skapar tillsammans rummet för det konstnärliga uttrycket. Vi vill med våra föreställningar och pedagogiska projekt sprida livsglädje och aktivt jobba för ett mångkulturellt, hållbart och roligare samhälle.

Våra medarbetare


Amy Alsegård
Artist och pedagog

Turnerar för närvarande med föreställningen Den Stor Smällen. Amy är utbildad på bl.a. Skara skolscen och Stdh. Hon har ofta svårt att låta bli att fastna i råttfällor med tungan, tycker att fast mark under fötterna är överskattat och vinglar gärna runt på saker som inte står still. Hon ses ibland även uppträda med Clowner utan gränser eller Gycklargruppen Hyckel.


Martin Gerhardsson
Artist

Turnerar med föreställningarna Juggling with democracy och långköraren Gycklarens vikingasaga. Han har arbetat med TRiX sen starten 1997. Just nu ses Martin ofta tränande på att jonglera med relativt många bollar. Martin har stor erfarenhet av arrangörskap, kulturevemang och events samt en lång utbildning inom ledarskap, friluftsliv, historiskt hantverk och utomhuspedagogik. 


Erik Klinga
Artist och verksamhetsledare

Turnérar bl.a med föreställningen En Bit på Väg och svarar mycket i telefon på kontoret. Han har arbetat med TRiX sen starten 1997. Erik spenderar överlag mycket tid på hög höjd, oftast på onödigt höga enhjulingar, men han har också bestigit Kebnekaise på styltor.


Svart Adam Solander
Artist

Medverkar bl.a. i Juggling with democracy. Adam är utbildad på cirkusskola i Köpenhamn och har spenderat större delen av sitt liv med många bollar i luften. Bildligt och bokstavligt talat. Jonglering är hans huvuddisciplin men han fuskar även inom det mesta. Adam uppträder då och då även med Gycklargruppen Mareld.


Jacob Kaller
Pedagog

Håller kvällsträningar på Trixteatern och i Örebro, samt våra skapande skola-projekt. Jacob utbildade sig till cirkuspedagog i Tyskland och drev cirkusskola där innan han tog med sig familjen till Sverige 2017. Här arbetade han på Cirkus Cirkör innan han till slut landade hos TRiX. Han har svårt att slita sig från sin diabolo, och lovar att om du ger honom 10 minuter så kan han lära dig jonglera med tre bollar. 


Mourhaf Abou Moghdeb
Artist och pedagog

Mourhaf har varit engagerad i flera olika kulturprojekt t.ex. Awake Projects, Acting for Change och Hammarteatern. Han har studerat på högskolan i Sweida och universitet i Damaskus, just nu jobbar han på att utveckla sitt handstående och sin jonglering. Du hittar honom ofta uppochner eller i underliga akrobatiska positioner (Mourhaf är ursprungligen från Syrien och kom till Sverige i slutet av 2015.)


Hannah Bratt
Producent

Det är till Hannah du kommer när du ringer eller mailar till TRiX. Hon är utbildad Teaterpedagog vid Örebro universitet och har tidigare frilansat som skådespelare och arbetat på bla. Boulevardteatern.


Lisa Enochson
Producent – Föräldraledig

Lisa kan ha väldigt många bollar i luften utan att faktiskt jonglera! Är en fena på att inspirera, arrangera och skapa evenemang. Hon är en av våra två producenter som ni kan kontakta. När hon inte är på Trixteatern kan man se henne spela i Stormfrun.


Rita Larsen
Pedagog

Håller i kvällsträningarna för TRiX 4 kids på Trixteatern. Rita kommer från Danmark och är utbildad på cirkusskolan AFUK i Köpenhamn. Hon har parakrobatik som huvudgren men svingar sig också gärna i luften om tillfälle ges.


Jonas Färnlöf
Musiker

Jonas är multiinstrumentalist och skriver samt framför musiken till TRiX större eldföreställningar. Jonas musik innehåller allt från live-loopad kontrabas till sång och järnskrot. Han uppträder även med flera andra internationellt turnerande ensembler samt driver Västerås bästa trädgårdsscen, i Lasses kvarter.


Johan Holst
Artist

Johan driver Ängsö Slottssmedja där han smider en hel del av TRiX mer eldfasta rekvisita. Han har arbetat med TRiX sen starten 1997 men dyker numera upp mer sporadiskt hos oss. Johan har även det officiella världsrekordet i eldblåsning.


Pelle Holst
Artist

Pelle har turnerat med flera internationella teaterprojekt men har på gamla dar gått över till att driva en egen liten snickerifirma. Numera dyker han sporadiskt upp hos oss på TRiX vid festligare (läs: barnförbjudna) tillfällen. Han har även mottagit Västerås Stads stora kulturstipendium.


Fabian Wixe
Artist

Fabian kan ibland ses uppträda i TRiX medeltidsföreställningar. Han arbetar för närvarande främst som koreograf i Frankrike och Tyskland. Fabian har tidigare koreograferat för Theater Bilefeld, turnérande med det franska nycirkuskompaniet Collectif AOC och undervisat på flera av Europas cirkusskolor. Han är specialiserad på cirkusdiciplinen kinesisk påle. Fabian kommer ursprungligen från Luleå och äter därför bara palt.