Om TRiX

”Vi vill helt enkelt göra världen lite bättre en bit i taget med gyckel som verktyg.”

Genom att blanda cirkusdisipliner, humor, rörelse, musikskapande och berättande vill vi hitta en stark scennärvaro och ett kvalitativt uttryck som kommunicerar till hela människan.

Vi tar oss an sociala frågor med kultur som verktyg. Med grundlig research och starka samarbetspartners går vi på djupet i de frågor vi väljer att arbeta med. På så vis blir vi ägare av ämnet och kan delta aktivt och med övertygelse i samhällsdebatten.

Vår historia har gett oss en praktisk syn på kreativitet och kultur som skiljer sig från många andra utövare. Vi frångår gärna utövare-betraktare-perspektivet och fokuserar istället på deltagarkultur. Publiken och artisterna skapar tillsammans rummet för det konstnärliga uttrycket. Vi vill med våra föreställningar och pedagogiska projekt sprida livsglädje och aktivt jobba för ett mångkulturellt, hållbart och roligare samhälle.

Våra medarbetare


Amy Alsegård
Artist och cirkuspedagog

Turnerar för närvarande med föreställningen Den Stora Smällen. Amy är utbildad på bl.a. Skara skolscen och Stdh. Hon har ofta svårt att låta bli att fastna i råttfällor med tungan, tycker att fast mark under fötterna är överskattat och vinglar gärna runt på saker som inte står still. Hon ses ibland även uppträda med Clowner utan gränser eller Gycklargruppen Hyckel.


Martin Gerhardsson
Artist

Han har arbetat med TRiX sen starten 1997. Just nu ses Martin ofta tränande på att jonglera med relativt många bollar. Martin har stor erfarenhet av arrangörskap, kulturevemang och events samt en lång utbildning inom ledarskap, friluftsliv, historiskt hantverk och utomhuspedagogik. 


Erik Klinga
Artist och verksamhetsledare

Turnérar bl.a med föreställningen En Bit på Väg och svarar mycket i telefon på kontoret. Han har arbetat med TRiX sen starten 1997. Erik spenderar överlag mycket tid på hög höjd, oftast på onödigt höga enhjulingar, men han har också bestigit Kebnekaise på styltor.


Svart Adam Solander
Artist och tekniker

Adam är utbildad på cirkusskola i Köpenhamn och har spenderat större delen av sitt liv med många bollar i luften. Bildligt och bokstavligt talat. Jonglering är hans huvuddisciplin men han fuskar även inom det mesta. Adam uppträder då och då även med Gycklargruppen Mareld.
Han agerar även TRiX Allservice och självutnämnda tekniker.


Jacob Kaller
Cirkuspedagog

Håller kvällsträningar på Trixteatern och i Örebro, samt våra skapande skola-projekt. Jacob utbildade sig till cirkuspedagog i Tyskland och drev cirkusskola där innan han tog med sig familjen till Sverige 2017. Här arbetade han på Cirkus Cirkör innan han till slut landade hos TRiX. Han har svårt att slita sig från sin diabolo, och lovar att om du ger honom 10 minuter så kan han lära dig jonglera med tre bollar. 


Mourhaf Abou Moghdeb
Artist och cirkuspedagog

Mourhaf har varit engagerad i flera olika kulturprojekt t.ex. Awake Projects, Acting for Change och Hammarteatern. Han har studerat på högskolan i Sweida och universitet i Damaskus, just nu jobbar han på att utveckla sitt handstående och sin jonglering. Du hittar honom ofta uppochner eller i underliga akrobatiska positioner (Mourhaf är ursprungligen från Syrien och kom till Sverige i slutet av 2015.)


Lisa Enochson
Producent

Lisa kan ha väldigt många bollar i luften utan att faktiskt jonglera! Med utbildning från Södertörns högskola i ryggsäcken så är hon en fena på att inspirera, arrangera och skapa evenemang. Hon är en av våra två producenter som ni kan kontakta. När hon inte är på Trixteatern kan man se henne spela i Stormfrun.


Vaarin Pedersen
Artist och cirkuspedagog

”Kast mig!” – Vaarin

Vaarin mår bäst med fötterna på någons axlar och stannar gärna där. Ju högre desto bättre. Hon har sin cirkusutbildning inom samtida cirkus från Norge och vi hittade henne efter en show med den turnerande teatergruppen De munnfulle. Vi snodde henne därifrån och nu är hon artist och pedagog hos oss med huvuddisciplin kinesisk påle och parakrobatik!


Caroline Backstad
Artist och cirkuspedagog

Caroline är en riktig multitalang! Hon tycker om att hänga i luften, snurra på stavar, rulla på rullskridskor och att undervisa! Hon är en av cirkuspedagogerna på TRiX kvällsträningar.


Linus Sköld
Artist och cirkuspedagog

Ses ofta balansera andra människor på sina axlar, svinga brinnande föremål eller finjustera sin stagefightingförmåga (spoiler, det ser läskigt ut!). Han började som liten pojk på TRiX kvällsträningar. Under tiden vi väntade på att han skulle växa till sig och bli stark så studerade han bl.a. på Vendelsbergs fhsk. När han inte jobbar här så kan du se honom som pirat eller apa på Astrid Lindgrens värld eller svinga eld tillsammans med sina bröder i TV4s program Talang!


Gustaf Rosell
Artist

Har studerat cirkus i bl.a. Köpenhamn, Kiev och Toulouse och har jobbat med prestigefyllda kompanier som 7 fingers och Cirkus Cirkör m.fl. Du ser honom ofta kasta och fånga oerhört många föremål på samma gång, ibland tänder han dessutom eld på dem. Han har också en tendens att tappa byxorna men ändå hålla alla bollar i luften…