Pedagogisk grundsyn

Vi har arbetat med cirkuspedagogik i mer än 20 år. Vi arbetar pedagogiskt för att stärka individer och grupper. ”Jag kan”, ”Vi klarade det tillsammans” och ”Jag ger inte upp” är tre av de erfarenheter våra deltagare tar med sig från våra pedagogiska projekt.

Vi använder cirkus som ett verktyg för att arbeta jagstärkande. Cirkus är metoden, självförtroende, samarbetslust och kreativitet är målen. Cirkusen stimulerar dessutom fysiska färdigheter såsom motorik, koordination och koncentration.

Vår pedagogik handlar inte om att tävla och bli bäst eller sämst. Varje projekt innehåller en mängd vitt skilda cirkusdiscipliner bland vilka alla alltid kan lära sig något, den som har svårt för jonglering har lätt för att balansera tallrikar. Vi jobbar mycket med positiv feedback, både från oss pedagoger och mellan deltagarna för att skapa glädje, sammanhållning och en “Jag är bra!” känsla.

Gycklargruppen TRiX har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och vår pedagogiska verksamhet gör besök i hela landet, samt i Norge. Vi arbetar med personer i alla åldrar, med alla bakgrunder och med vitt skilda förutsättningar. För oss är det viktigt att vår verksamhet fungera för alla. Oavsett om deltagaren är blind, sitter i rullstol, har jobbiga hemmaförhållanden eller är rädd för att misslyckas hittar vi verktygen för att nå fram och stärka.

Gyckel handlar om att nå fram till olika publiker, att bryta igenom människors skyddsbariärer och locka fram glädjen. På samma sätt arbetar vi pedagogiskt. Vi möter gruppens deltagare på deras villkor och hittar de metoder som behövs för att nå fram till varje enskild grupp och till varje enskild deltagare.

Klicka här för kontaktuppgifter!