Narrskeppet

Medeltida eldcirkus när den är som bäst! Kom och låt dig omfamnas av eldens lågor och TRiX galenskap.

Med ena foten i gycklartraditionen och den andra i Platons allegori om ”ship of fools” tar Gycklargruppen TRiX, med hjälp av Sebastian Brants satiriska publikation med samma namn från 1494, er in i en värld av dåraktiga dårar och narraktiga narrar som tillsammans försöker styra skeppet mot narrarnas paradis, Narragonien.

Det blir fart, det blir höjd och det blir eld när den minst sagt dysfunktionella besättningen ska försöka navigera de stormiga haven, och frågan ”vem är det som styr egentligen” har aldrig varit så aktuellt.

I botten av den spektakulära inramningen ligger frågan om det demokratiska systemets inbyggda svaghet, hur kommer det sig att den som inte alltid är mest lämpad är den som har medlen att ta makten. En brinnande kommentar till det uråldriga dilemmat med populistiska politiker och den destruktiva hungern efter makt.

Gycklargruppen TRiX har sedan 1997 gjort sig kända för sina medryckande och häpnadsväckande eldcirkusföreställningar som turnérar såväl nationellt som internationellt. Med jonglering, pyroteknik, brinnande konstruktioner och framförallt mycket värme bjuder de publiken på en oförglömlig upplevelse.

Linus Sköld – idé och regi, koreografi

Amy Alsegård – koreografi

Caroline Backstad – luftakrobatikskoreografi

Svart Adam Solander – Jongleringskoreografi

Musik: Musiken i föreställningen är inspelad av Patrask & Ramashang

Producent: Lisa Enochson