Cirkuspedagog sökes!

Om Gycklargruppen TRiX

TRiX är en fri scenkonstensemble som varit verksam sedan 1997. Vår egen scen och träningshall heter Trixteatern och finns i Västerås. Där tränar våra barn- och ungdomsgrupper flera kvällar i veckan och där har vi helgkurser med internationella gästlärare. Vi är ofta ute på skolor och möter varje år 1000-tals barn och ungdomar inom våra cirkusprojekt.

Vi spelar även nordens största eldföreställningar, teater för unga och unga vuxna och underhåller med sanslöst gyckel. Vi turnérar i hela Sverige samt internationellt.

Tjänsten innebär

Du kommer att hålla i cirkusworkshops för skolelever, oftast tillsammans med ytterligare en cirkuspedagog. Det handlar om både längre projekt som avslutas med att deltagarna gör en egen föreställning och om grupper som får prova på cirkus ett enstaka tillfälle.

Du kommer också att på kvällstid hålla i någon av våra barn- och ungdomsgrupper som tränar cirkus på Trixteatern.

Förutom pedagogik ingår även bl.a. kundkontakt och lektionsplanering i din tjänst.

Vi hoppas att du med dina kompetenser och kreativitet kan vara med och utveckla de pedagogiska delarna av vår verksamhet.

För att kunna utföra arbetet måste du

  • Ha erfarenhet och/eller utbildning inom cirkuspedagogik.
  • Känna dig bekväm med att leda barn och ungdomsgrupper.
  • Ha grundläggande färdigheter inom ett brett spektra av cirkusdiscipliner.
  • Kunna uttrycka dig väl i talad svenska
  • Inneha B-körkort.

Utöver detta är följande kvalifikationer meriterande

  • Vara specialiserad inom en cirkusdisciplin.
  • Fler språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har egen drivkraft, tar initiativ och kan arbeta självständigt. Du brinner för cirkuspedagogik och för att stärka individer och grupper.

Du har framförhållning och är strukturerad. Du är kreativ och konstnärlig men också stresstålig och strukturerad. Du är utåtriktad, har en positiv grundinställning, är lösningsfokuserad och inte rädd för konstruktiv feedback. Du har lätt för att samarbeta med andra. Du kan möta människor, se deras unika förutsättningar och tala till dem så att de förstår. Du vill sprida livsglädje och aktivt jobba för ett mångkulturellt, hållbart och roligare samhälle.

Varför jobba hos oss?

Vi är inte ett vanligt företag, varken när det gäller vad vi arbetar med eller sättet vi jobbar på. Trixteatern är en lite galen arbetsplats där vi brinner för vårt jobb, bokstavligen. Att arbeta med Gycklargruppen TRiX är att vistas i en levande och händelserik miljö. Hos oss finns möjligheten att utvecklas och påverka sin egen arbetssituation. Vi arbetar med något vi tror på och vi är tillsammans en del av en verksamhet vars mål är att göra en positiv skillnad i människors liv.

På Trixteatern finns goda förutsättningar för egen träning.

Jämlikhet och rättvisa är centrala värderingar för oss, vilket också yttrar sig i vår personalpolitik. Vi har t.ex. en solidarisk lönesättning vilket innebär att alla som jobbar hos oss har samma grundlön oavsett arbetsuppgift. Din arbetstid kommer att vara förlagd till vardagar, helger och kvällar. Det kommer periodvis förekomma turnéer med övernattning på annan ort. Vi jobbar med flextid så det finns möjlighet att styra sin egen tid.

Ansökan

Skicka din ansökan inklusive CV och ev. filmat material till jobb@gycklarna.com.

Tillträde

Omgående. Projektanställning fram till 21/12 2022, med möjlighet till förlängning.

Sista ansökningsdatum

Tjänsten tillsätts omgående, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Funderar du på något?

Om du har några frågor besvaras dessa gladeligen av Martin Gerhardsson.

Tfn: 0709-901068

jobb@gycklarna.com