I Era Själar – Premiärafton 5 maj

Ta med en picknickfilt eller något annat att sitta på, en varm tröja och låt er hänföras av cirkus i absolut världsklass! Inga uppbyggda publikplatser, underlag gräsmatta.

Var? Folkparken vid Mälaren, Lögarängsvägen 5, Västerås.
När? 5 maj kl 18-21:30
Hur? https://billetto.se/e/premiarafton-eldcirkus-och-familjecirkus-biljetter-826868

18:00  Work in progress-visning av föreställningen Olika leka lika som kommer att ha premiär i juni – familjecirkus med TRiX, ca 30 min
Ca 18:45  Prova på-cirkus med artisterna från Olika leka lika 
Ca 19:30-20:30 Paus. Här kan ni även passa på att inmundiga medtagen picknick, ta en sväng in på Mälarkrogen som håller öppet eller köpa mat från Skälby innebandyförenings herrlag som säljer korv och hamburgare.
20:30  Premiär! I era själar – eldcirkus med Gycklargruppen TRiX och Långsjö teater. Ca 60 min

Övrigt:
Vi avråder från att ta med djur till detta event. Det förekommer eld och en del tyst pyroteknik på den senare föreställningen.

För uppdateringar kring kvällen, håll utkik i eventet på facebook https://www.facebook.com/events/747256946977031 eller på den här sidan.

Om föreställningarna:

I era själar – eldcirkus

På 100-årsjubileet av Khalil Gibrans bok Profeten skapar Gycklargruppen TRiX och Långsjö teater en storslagen eldcirkus som vilar i Gibrans texter.

Profeten är en av världslitteraturens mest lästa och citerade böcker. I föreställningen vävs Gibrans text samman med eldens urkraft, musik och sång med folkliga klanger. Texten är allmänmänsklig, ord som ger styrka och tröst men som också manar till handling och kraft. Det går att förändra världen.

Almustafa har levt 12 år i staden Orfalese när han en dag skådar ut över havet och ser sitt skepp komma med dimman. Det är dags att fara hem. Innan han far ber folket i staden honom att berätta för dem om allt det som finns mellan födelse och död, och han svarar: “Orfaleses folk, vad kan jag tala om, annat än om det som just nu rör sig i era själar.” 

Föreställningen manar till förståelse, kärlek och fred. I oroliga tider kan berättelser och visdomsord sprida tillförsikt och insikt om att vi alla hör ihop och har lika värde som människor.

Gycklargruppen TRiX har sedan 1997 gjort sig kända för sina medryckande och häpnadsväckande eldcirkusföreställningar som turnérar såväl nationellt som internationellt. Med jonglering, pyroteknik, brinnande konstruktioner och framförallt mycket värme bjuder de publiken på en oförglömlig upplevelse.

Föreställningen är en samproduktion med Långsjö teater som står för bl.a. musik och textbearbetning.

Långsjö teater är en fri professionell teatergrupp grundad 2012. De producerar scenkonst för barn och vuxna och turnerar över hela landet och även internationellt. Långsjö teaters vision är att genom scenkonst bidra till att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle. De har sin identitet i den fysiska teatern och är multidisciplinära. Uttrycken omfattar berättande, clown, mask, levande musik, kathakali, pekingopera och dans.
www.langsjoteater.se

Länk till föreställningssida med mer info: https://gycklarna.com/i-era-sjalar/

Olika leka lika

En fartfylld föreställning för alla åldrar, fylld med hisnande cirkusnummer och luftakrobatik i världsklass!

Är det människorna runt dig eller platsen du befinner dig på som gör dig trygg?

Vad gör du om faran är närmare än du tror?

Man måste tappa sig själv för att hitta sig själv. Frågan är bara om man vågar ta språnget, om man vågar vara otrygg, om man vågar lita på att olika leka lika.

För fjärde året skapar vi en fartfylld föreställning om demokrati. Här blandas luftakrobatik, jonglering, balanskonster och en stor portion humor med viktiga frågor.

Olika leka lika är en mobil cirkusföreställning som lämpar sig mycket bra utomhus i stadsdelar, festivaler eller parker. Målgruppen för denna visuella cirkusshow är barnfamiljer men den passar bra för i stort sett alla åldrar. Efter varje föreställning hålls dessutom en prova-på-workshop där publiken får prova på cirkus.

Länk till föreställningssida med mer info: https://gycklarna.com/olika-leka-lika/