Residens på Trixteatern

Home / Residens på Trixteatern
Residens på Trixteatern innebär en möjlighet att få tillgång till lokaler, teknisk utrustning, övernattning m.m under skapandet av en egen föreställning. Du som artist eller ensemble är varmt välkommen att höra av dig till oss och berätta om ditt projekt.

Residens just nu på Trixteatern!

Jeanette Höög med ungdomscirkusprojektet #Hashtag

#Hashtag är en föreställning om vårt uppkopplande sociala liv.

Cirkuspedagog Jeanette Höög och ett gäng skickliga unga cirkusartister mellan 13 och 25 år från Västerås med omnejd tittar närmare på vad som egentligen händer med allt som vi delar på nätet och som sen finns kvar.

Med cirkus vill gruppen visa att vi missar mycket av de vackra i vardagen för att vi sitter fast i sociala medier istället, hur är det att ha ett nätbaserat liv, finns det några skuggsidor?

Föreställningen kommer spela hösten 2015.

Tidigare residenser på Trixteatern

Jeannette Höög och ungdomsföreställningen Normal?

Cirkuspedagog Jeanette Höög och ett gäng skickliga unga cirkusartister från Västerås med omnejd tittar närmare på vad som anses ”normalt” genom samhällets förstoringsglas.
Får man vara sig själv? Är det ok att sticka ut – och är det ok att bara vara som alla andra?

Föreställningen spelades sommaren 2014.

Angnes Dans & Koreografi med dansinstallationen Restproduktion. Restproduktion är ett verk med skapandeprocessen i fokus och som undersöker vad som händer om den koreografiska ytan successivt krymper och hela tiden får ny scenografi. Förutsättningarna är enkla: Det avfall som produceras under projekttiden förs in i scenografin och tvingar dansaren att förhålla sig till ett ständigt pågående sorteringsarbete. Frågeställningarna är bland annat: Vad händer när vi ställs inför vårt eget sopberg? Hur påverkas det koreografiska arbetet av en scen i ständig förändring? Agnes Lundgren har för det här projektet tilldelats Region Gotlands Kulturarbetarsipendium 2013.
Johan Seige med föreställningen Blindgångaren. I min verklighet är jag blind. I min dröm ser jag allt. Jag är musikant och har inte en enda rak linje i min existens. Men tänk om jag för bara en sekund kunde få bli lika linjär som en dator. Då skulle jag konvertera nattens illusion och dagens sanning, snabbare än ett entertryck! I BLINDGÅNGAREN får vi följa med Johan in i inspelningsstudion och ta del av hans personliga erfarenheter av att vara blind i ett samhälle anpassat för de med en synskärpa mellan 0,6 och 2,5.Med humor, sång och musik lotsas publiken in i den synskadades verklighet. Att drömma om ett liv inom musiken och att som 18-åring bli erbjuden förtidspension. Att inte hitta i mataffären och att åka på soloturné i Kalifornien. Föreställningen syn- och teckentolkas och bjuder på upplevelser för alla sinnen – den förändrade akustiken vid minusgrader, en sidensjal mot kinden, skrovlig bark och mjuk päls. Hur luktar glädje? Författare och medverkande är singer-songwritern Johan Seige.
i19 med föreställningen ’layers’ ’layers’ is a dance-piece based on different layers of communications and encounters. The piece springs from a research looking to blur out the borders between dance and circus. In this circus performance the artists insists on that the body’s intellect and capacity is as important as the minds’, and that the art of listening to one another demands more than one layer of communication. ’layers’ is a concert inspired by the body’s complexity and its relation to its surroundings. By taking their own space the different expressions give space to one another and creates a many-layered foundation where music, circus and dance become tools used to shed light on the beauty in how we all experience the same situations differently. i19 is a dance/contemporary circus project instigated and run by Marie Wårell Öhman and Fabian Wixe since 2010. Its third member is David Björkén.
Contact us