LIGGA? åk 8 – Gymnasiet

Home / LIGGA? åk 8 – Gymnasiet
Hur ska en veta vad Netflix och chill egentligen betyder?
Vad har knivjonglering med samtycke att göra?
Blir du en bättre sexpartner av att kolla på porr?

Gycklargruppen TRiX presenterar stolt ”Ligga?”, en föreställning om sex och relationer.
Verkligheten och det sexuella klimatet förändras snabbt, sexualundervisningen har ibland svårt att hänga med. Vi överöses med larm om sexuella övergrepp samtidigt som öppenheten och medvetenheten är större än någonsin och en ny samtyckeslag är på väg.

Gycklargruppen TRiX har med utgångspunkt i detta skapat en föreställning om sex och relationer, med fokus på fysisk och emotionell säkerhet. Vi människor kommer alltid att utsätta oss för risker i det sociala och sexuella samspelet med andra, men vi vill undersöka hur vi kan göra det på ett så säkert sätt som möjligt.

Vi kommer att prata om varför det är coolt med kondom, hur vi kan träna på att kommunicera för att undvika att vara den som går över gränsen, vare sig det är sin egen eller någon annans. Och hur ska en ens veta var ens egna gränser går?
Tillsammans med lustanatomi utifrån den senaste forskningen och dissekering av sexnormer så kommer vi slå hål på några vanliga sexmyter och göra en föreställning som öppnar upp för vidare diskussion.

”Ligga?” är tänkt att vara ett komplement eller en inledning till undervisning i sex och samlevnad, och vi använder gyckel för att bryta isen och få igång ett samtal om sånt som ibland kan vara svårt att prata om.

Teknisk spec.

Målgrupp: Åk 8, 9 & Gymnasium. Föreställningen kan även spelas för andra åldersgrupper där särskilda behov finns. Föreställningen innehåller grovt språkbruk.

Längd: 60 min
El:1st 220v 10A
Lokalkrav: 5×4 scenyta aula/teater, 5×3 i klassrum.
Max publikantal: 100
Antal föreställningar per dag: 1-3
Kostnad: En föreställning 14 000. Flera föreställningar på samma dag och plats 11 000 per föreställning. Vid bokning av minst 6 föreställningar i samma period 9 000kr. Moms, resa och ev. boende tillkommer.
Medverkande: Amy Alsegård och Johan Holst

Contact us