Funktionsmöjligheter

Home / Funktionsmöjligheter
Alla människor har en kreativ kraft. Det är utgångspunkten i Gycklargruppen TRiX cirkusprojekt. Vi blandar många olika uttryckssätt och konstformer vilket ger eleverna möjlighet att uttrycka sin skaparlust och unika personlighet.

Cirkusen stimulerar förutom fysiska färdigheter såsom motorik, koordination och koncentration även sociala förmågor såsom självkänsla, samarbete och tillit. I vår öppna cirkusverksamhet samt inom våra Skapande skola-projekt har vi fått glädjen att arbeta med många elever med speciella behov såsom autism, koncentrationssvårigheter, språkstörningar och fysiska handikapp. Vi har fått lära oss att allt är möjligt, t.ex. så har även rullstolsbundna deltagare har med lite hjälp klarat av att gå på på lina!

Dessa projekt är alltid mycket givande då utmaningarna gör resan så mycket mer värdefull. Våra cirkuspedagoger kommer ut till er med en bil full av cirkusutrustning och träffar elevgruppen under några veckor för att sedan avsluta med en liten föreställning med scenljus och musik, förutsatt att eleverna vill visa upp vad de lärt sig. Glädje är ledordet både i processen och på avslutningen!

Vill Er skola skapa unika upplevelser för era elever tillsammans med oss i ett cirkusprojekt? Kontakta oss.

Contact us